Wij zijn KOCR Hijstechniek

Over KOCR Hijstechniek

KOCR Hijstechniek is gespecialiseerd in het keuren, onderhouden, certificeren en repareren van uw hijs- en hefmiddelen. Daarnaast voeren wij ook keuringen, onderhoud en reparaties uit aan zwenkarmen, portaalkranen, bovenloopkranen, onderhangkranen, draagbaar klimmateriaal, rolsteigers, elektrisch gereedschap (NEN3140) en valbeveiliging met bijbehorende ankerpunten. Wij kunnen ook momentsleutels controleren met een momentsleuteltester daarbij komt dan een afwijkingsrapport.

Onze onafhankelijke keurmeesters hebben een persoonsgebonden EKH certificaat. En beschikken daarnaast over diverse veiligheidscertificaten.

De kracht van KOCR Hijstechniek ligt bij het uitvoeren van de keuringen op locatie. Daarnaast kunnen wij uiteraard ook diverse keuringen uitvoeren in onze werkplaats. Bij ons is het mogelijk om gebruik te maken van onze eigen haal- en brengservice van uw materialen, deze service is geldig door heel Nederland. Door onze flexibiliteit beperken wij zoveel mogelijk de overlast van de keuringen, zodat de werkzaamheden in uw bedrijf zoveel mogelijk door kunnen blijven gaan. 

Uw keuring is onze zorg, wij houden voor u bij wanneer uw arbeidsmiddelen gekeurd moeten worden. Door een totaalpakket aan te bieden heeft u één aanspreekpunt voor al uw keuringen. De keurmeester plant met u de afspraak, regelt de keuringen en reparaties. En zorgt dat alles netjes in het online certificaten programma verwerkt wordt.

Onze KOCR Keurmeesters aan het woord...

Andy de Bruin – EKH Keurmeester onder de haak sinds 2010.

In 2004 ben ik begonnen als keurmeester hijs- en hefmiddelen. Voor die tijd ben ik 16 jaar werkzaam geweest als monteur in de autolaad- en loskranen. In 2010 heb ik de eerste cursus EKH-keurmeester Onder de Haak met succes afgerond. De keuring van hef- en hijsmiddelen heb ik voor het grootste deel altijd op locatie uitgevoerd. Naast het keuren wikkel ik ook de administratieve kant van de keuring (rapportage en certificaten) af.

Het mooie aan het keurwerk vind ik dat ik naar het keuren ook mensen bewust maak van het veilig werken op de werkvloer. Het signaleren van gevaren/problemen en daar weer geschikte oplossingen voor te vinden is iedere keer weer een uitdaging.

Steven de Bruin – EKH Keurmeester onder de haak sinds 2014.

Sinds mijn 14e jaar loop ik rond in de hijs- en hefwereld. Het is begonnen als vakantiewerk. Ik was hier zo enthousiast over dat ik besloot om een BBL-opleiding te gaan volgen. Op mijn 18e heb ik vervolgens de cursus voor EKH Keurmeester Onder de Haak gevolgd. Nadat ik deze cursus met succes heb afgerond, ben ik de baan op gegaan als keurmeester met een mobiele trekbank. Ik ervaarde hier veel plezier in!

In 2018 heb ik de keuze gemaakt om als zelfstandige verder te gaan. Zo is KOCR Hijstechniek geboren. In september 2018 hebben mijn vader en ik onze krachten gebundeld en zijn we samen KOCR Hijstechniek V.O.F. begonnen. Inmiddels zijn wij een (h)echt familiebedrijf!

Waar wij u mee van dienst kunnen zijn

Hijsmiddelen

Het onderhouden, inspecteren en controleren van uw hijsmiddelen is van belang om nare gevolgen te voorkomen. Onze EKH Keurmeesters houden wettelijke normen en richtlijnen aan. Alle hijsmiddelen dienen jaarlijks gekeurd te worden. 

Valbeveiliging

Veilig op hoogte werken begint met veilig materiaal. Trappen en steigers moeten van goede kwaliteit zijn en aansluiten op de locatie waar ze gebruikt gaan worden. Wij verzorgen de keuringen en inspecties van uw draagbaar klimmatriaal & rolsteigers.

Levering

Op zoek naar nieuwe- of gebruikte materialen en/of onderdelen? Ook daavoor bent u bij KOCR Hijstechniek aan het juiste adres. Naast dat we materialen en onderdelen nieuw kunnen leveren, beschikken we ook over een ruime voorraad in diverse gebruikte materialen en onderdelen.